Izvedba: OPTOLYTH Slovenija
Test 11 specialistov za somrak in mesecino
V somraku potrdijo srnjaka, v mesecini olajšajo odkrivanje sledi lisic, tu pridejo "8x56" daljnogledi v svoj element. Daljnogledi teh karakteristik utemeljeno veljajo za "standard" v nemških lovišcih. Navedena nemška strokovna revija je v dveh laboratorijih ter praksi pod drobnogled vzela Optolyth Royal 8x56BGA in deset konkurencnih daljnogledov blagovnih znamk Zeiss, Swarovski... ter podala nasvete za nakup.

Test v praksi

V laboratorijih so bili sprva preverjeni uradni podatki proizvajalcev. Uporabnost in kakovost optike v praksi pa je bila preizkušena s strani lovcev razlicnih starostnih skupin od 18 do 75 let. Prav slednji imajo najveckrat težave z vidom in posledicno z daljnogledom, ce ne omogoca ustrezne nastavitve.
Daljnogledi so bili preizkušeni na dejanskem lovu v slabših svetlobnih razmerah, v somraku in mesecini. Daljnoglede so si tudi izmenjali ter podali svoja mnenja.
Originalen naslov clanka:
Ostale informacije o clanku so razvidne iz spodnje tabele.
Strokovna revija                 Založba                                            Avtor                                   Datum izida                                     Prenos
Domov
Novice
Izdelki
Podjetje
Servis
Katalog
Cenik
Tehnicni izrazi
Kontakt
Nahajate se: > Testi in primerjave
Testi in primerjave
Optolyth Royal 8x56BGA iz razloga svoje odlicne locljivosti velja za idealen daljnogled za slabše svetlobne razmere, somrak in mesecino. Vizualno celo spominja na Zeiss ClassiC. V nasprotju s Zeiss-om ima na pregibnem mostu (na strani objektiva) še drugi fokusirni kolešcek, ki se je izkazal kot zelo koristen. Teža s 1098 grami je dobro porazdeljena. Optolyth Royal 8x56BGA je vsekakor cenovno ugodna alternativa daljnogledu Zeiss ClassiC.
Ocena: zelo dobro

Ergonomija

Poleg zunanje oblike so pomembne tudi lastnosti upravljanja. Daljnogledi se razlikujejo že samo pri nastavljanju ostrine. Doloceni imajo samo en zelo mali fokusirni kolešcek in še tega težko dostopnega, kar popolnoma onemogoca enorocno nastavitev. Optolyth Royal 8x56BGA je poleg majhnega fokusirnega kolešcka, opremljen še z drugim fokusirnim kolešckom na pregibnem mostu (na strani objektiva). Ta omogoca, da lahko pri opazovanju le s prstancem natancno nastavimo ostrino.

Povzetek

Optolyth Royal 8x56BGA je idealna izbira za vsakega lovca, ki želi pri nakupu poseci po najboljšem razmerju med ceno in kakovostjo daljnogleda.