Izvedba: OPTOLYTH Slovenija
Test 7 daljnogledov najpopularnejšega razreda
Veliko lovcev si poleg svojega vrhunskega daljnogleda želi še sekundarni daljnogled. Naj si bo za lov podnevi, priložnostni obhod lovišca ali delo v lovišcu. Želijo torej daljnogled, ki ga mirne vesti pustijo v avtu in je pri roki, ko ga potrebujejo.
Navedena nemška strokovna revija je v praksi pod drobnogled vzela Optolyth Alpin 10x40 in šest konkurencnih daljnogledov blagovnih znamk Swarovski, Zeiss...

Proizvajalci danes varcujejo predvsem pri stroških izdelave. Daljnoglede tako proizvajajo v državah poceni delovne sile. Med testiranimi daljnogledi sta izjemi le Optolyth in Swarovski, katerih daljnogleda sta proizvedena v državi podjetja, torej v Nemciji oz. Avstriji. Preostalim, ki naj bi izvirali iz Nemcije, manjka napis "Made in Germany".

Konstukcija daljnogleda
Originalen naslov clanka:
Ostale informacije o clanku so razvidne iz spodnje tabele.
Strokovna revija                 Založba                                            Avtor                                   Datum izida                                     Prenos
Domov
Novice
Izdelki
Podjetje
Servis
Katalog
Cenik
Tehnicni izrazi
Kontakt
Nahajate se: > Testi in primerjave
Testi in primerjave
Slike (kliknite za povecavo)
Optolyth Alpin 10x40 ima optiko zašciteno v ohišju iz zelo lahkega aluminija in pod tlakom. Popolnoma gumirano ohišje je mat sive barve. Je prijetno oprijemljivo, odporno proti kislinam in omogoca neslišno upravljanje (preprecuje najmanjše šume npr. pri vstajanju iz pocepa, ko se tubusa podrgneta ob jakno...). Pregibni most je iz "elasticnega", zelo trpežnega in robustnega materiala.
Zgoraj ležeci, rebrast in ozek fokusirni kolešcek je preprosto dostopen in upravljan. Tece usklajeno in gladko. Tudi tukaj se dioptrijo prilagodi na desnem okularju. S 585 grami je daljnogled še vedno lahek, v višino meri prav tako obicajnih 15 centimetrov. Gre za vrhunski, vodilni daljnogled, ki je za preprecevanje notranjega rosenja polnjen z dušikom.

Kakovost optike

Najpomembneje pri opazovalni optiki je soucinkovanje ostrine in kontrasta. To pripomore pri razpoznavanju podrobnosti v slabših svetlobnih razmerah, kot npr. razlociti divjad od temnega ozadja gozda.
Optolyth Alpin zagotavlja zelo ostro sliko, visoko resolucijo in dober kontrast. Zahvaljujoc pristnim okularjem za uporabnike z ocali, lahko ti sedaj izkoristijo celotno vidno polje daljnogleda.

Neljubi vodni test

Lovcem je zelo pomembna vodotesnost daljnogleda. Optolyth Alpin 10x40 je uspešno prestal preizkušnjo 15 minutnega neprekinjenega tuširanja z vseh strani.

Kakovostna optika ima svojo ceno

Pri opticnih izdelkih ima kakovost svojo ceno. Zelo dobro razmerje med ceno in kakovostjo nudi Optolyth Alpin. Ob primerni teži omogoca ostro, svetlo in kontrastno sliko. Resnicno vrhunski, vodilen daljnogled.
Test 7 daljnogledov najpopularnejsega razreda